#NieuweTijd Podcast


Hier beluister je de meest recente afleveringen van #NieuweTijd Podcast!


 

Zelfhelend vermogen van de mens

 

In deze podcast praat ik met Jolanda Verburg over het zelfhelend vermogen van de mens. Een groot onderwerp dat wanneer je zelf niks mankeert, erg makkelijk is om over te praten. Jolanda is ondernemer en geeft yoga en meditatielessen. Daarnaast behandelt ze ook mensen met Reiki. Jolanda heeft verschillende blogs geschreven over heling die voor mij  aanleiding waren om haar uit te nodigen in de NieuweTijd podcast. Wat is zelfheling eigenlijk?

En hoe zorg je ervoor om het zelfhelend vermogen weer te activeren bij jezelf? Mooie vragen voor een verdiepende podcast die jou misschien wel nieuwsgierig maken om hiermee te experimenteren. Luister maar!

 

           

          

                             

                        Samen met Jolanda (r) vlak na de opname


 

Je kunt Jolanda volgen op Twitter en Facebook. Haar blog posts kun je hier lezen op de website.
Framing in de media

 

In deze podcast praat ik met de man achter de NOS=Fake nieuws actie, Tilasmi Frigge. Hij is onlangs geïnterviewd door een journalist van NRC over zijn actie. Het interview heeft Tilasmi live gestreamd op zijn YouTube-kanaal de Ommekeer zodat mensen het altijd nog konden terugkijken. Tot mijn grote verbazing las ik in het artikel een zeer negatief verhaal met weinig context. Tilasmi is neergezet als een extremist en loser zonder inhoud. Je moet hem vooral niet serieus nemen was de boodschap. Een paar dagen na dit artikel ging journalist Jan Dijkgraaf er mee verder in zijn column. Zonder te controleren of de uitspraken van Tilasmi wel van hem zijn. Op de social media kwam vervolgens veel negativiteit, veelal op de persoon gespeeld. Het is duidelijk dat er sprake is van karaktermoord en framing door de mainstream media. Een onderzoekende houding naar verschillende onderwerpen als 9/11, klimaatverandering en het geld scheppingssysteem is niet wenselijk. Je bent dan een complotdenker of een gekkie. Tilamsi vertelt in de podcast hoe hij dit persoonlijk heeft ervaren en wat hem de afgelopen dagen is overkomen.

 

Je kunt zelf het interview terugzien op het YouTube-kanaal van Tilasmi. Hierbij de link --->  https://www.youtube.com/watch?v=ECX_B3M6OVA

Het artikel dat is verschenen in NRC lees je hieronder via de link.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/01/06/zijn-roeping-nos-bashen-a3985851

 De podcast over Framing in de media is hieronder te beluisteren. Veel plezier!

 

 

Meer informatie over Tilasmi? Via Twitter en Facebook is hij te bereiken. Ook via zijn Youtubekanaal de Ommekeer.

 

                Hieronder zie je Tilasmi Frigge in actie.