#NieuweTijd Podcast


Hier beluister je de meest recente afleveringen van #NieuweTijd Podcast!


"Vaccinatie tegen mazelen gerechtvaardigd?"

 

Toon Weisenborn is Emeritus wetenschapper en heeft zich de afgelopen 3,5 jaar beziggehouden met de rechtvaardiging van een vaccin tegen de kinderziekte mazelen. Toon vertelt in deze podcast over een persoonlijke ervaring waarin hij o.a. inspeelt op het BMR-vaccin. Veel wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat het bestrijden van virussen met vaccinaties een complexe aangelegenheid is. Het is daarom van groot belang dat mensen hier meer over geïnformeerd worden. In deze podcast bespreken we zijn zoektocht naar antwoorden en hoor ik de conclusie van Toon na 3,5 jaar wetenschappelijk onderzoek.

Sinds kort staat er een lezing online waarin Toon zijn bevindingen presenteert, erg interessant, luister maar!

Hier zie je de volledige lezing van Toon op YouTube.

                              Samen met Toon Weisenborn (L)"Het immuunsysteem tijdens COVID-19"

 

Mike Verest is holistisch gezondheidsdeskundige, spreker en schrijver op de website leefbewust.nu. Artsen en andere deskundigen zijn momenteel bezig met een vaccin tegen het COVID-19 virus. Goed dat er aandacht voor een oplossing is, maar is dit ook echt nodig? En wat kunnen we als mensen zelf doen met ons immuunsysteem? In de podcast praat ik met Mike over de werking van ons immuunsysteem en hoe je jezelf beter kunt wapenen tegen virussen, bacteriën en schimmels.

Op de website leefbewust.nu staat een speciaal E-Book dat gratis te lezen is met allerlei informatie over hoe je tijdens de coronapandemie zo gezond mogelijk kunt blijven. In de podcast adviseert Mike 3 gratis oefeningen die je eenvoudig dagelijks kunt toepassen. Luister maar!

                                                

                                               Mike Verest


Wil je meer weten over gezondheid? Ga dan naar de website van Mike!

Er is ook een Facebook en Twitter pagina van leefbewust.nu wanneer je regelmatig op de hoogte wilt blijven.
"De wereld als een kippenschuur"

 

Als maatschappelijk werker merk ik dat er veel informatie te vinden is over de huidige situatie op deze planeet. Denk aan de economie, COVID-19, politiek, demonstraties, grondrechten en andere grote onderwerpen die impact hebben op het dagelijks leven.
Dagelijks ervaar ik dat de huidige situatie in de wereld zorgt voor veel onbegrip en onrust bij kwetsbare mensen. De meeste mensen volgen het nieuws op tv, internet en radio via de mainstream media. Vanwege de eenzijdige berichtgeving worden mensen met een beperking snel boos, gestrest en/of angstig. Het is dan ook handig om de situatie in de wereld op een eenvoudige manier te kunnen samenvatten zonder allerlei moeilijke termen te gebruiken.
Kort geleden hoorde ik een mooie metafoor in de vorm van een kippenschuur. Het leek mij de moeite waard om dit met jullie te delen. Het is dan ook met een knipoog ;)

                                 De wereld als kippenschuur