NieuweTijd Podcast


Hier beluister je de meest recente afleveringen van #NieuweTijd Podcast!


NieuweTijd Podcast - Nep-vaccinatiebewijs populair in Rusland

William Immink is woonachtig in Izjevks (Rusland) en geeft ons regelmatig een update van het belangrijkste nieuws.
In deze podcast vertelt William over het gewone leven in Rusland.

Hij vertelt over een verjaardag van zijn schoonvader, de nieuwe auto (Lada Granta) die hij gekocht heeft en de status van zijn nieuwe boek.

 

In Rusland is er een ontwikkeling gaande omtrent het vaccineren.

Veel Russen proberen er onderuit te komen door een vaccinatiebewijs te kopen waardoor ze geregistreerd staan in het systeem als gevaccineerd. Zo'n 12% van de Russische bevolking is op dit moment gevaccineerd, veel Russen zijn wantrouwig jegens de autoriteiten en dus ook het Sputnik-vaccin.

 

We praten verder over de ophef die er was rond een tv-reclame waarop een lesbisch stel te zien is. Een vliegtuigcrash in Kamtsjatka en Russische champagne komen ook aan bod. Luister maar!

Vanaf september zal er 2 keer per maand een podcast verschijnen met een update uit Rusland. William zal ons meenemen in zijn wereld met persoonlijke anekdotes uit het dagelijks leven, binnenlands nieuws en geopolitiek. Je kunt de podcast volgen door je te abonneren.

Meer informatie volgt later op de website. William is tot die tijd te volgen op Twitter!


NieuweTijd Podcast - Narcisme en psychopathie in de samenleving

De laatste jaren merkt psycholoog Steven de Nie dat de gedragsproblemen narcisme en psychopathie steeds vaker opvallen.
In de podcast vertelt Steven wat narcistisch en psychopathisch gedrag is en hoe je ermee om kunt gaan. In het gesprek passeren verschillende praktijkvoorbeelden de revue.
Als psycholoog heeft Steven zijn eigen praktijk en geeft hij therapie aan slachtoffers die te maken hebben gehad met mensen die narcistisch of psychopathisch gedrag vertonen. In de podcast vertelt Steven dat dit collega's op de werkvloer kunnen zijn maar bijvoorbeeld ook een familielid of partner. Ongeveer 1% van de bevolking zou volgens schattingen psychopathisch en ongeveer 10% narcistisch gedrag kunnen laten zien.

De verschillen tussen narcisme en psychopathie komen ter sprake, evenals machtsposities in de samenleving die blijkbaar als een magneet mensen aantrekken met narcistisch en psychopathisch gedrag. Een opvallende constatering was dat de gedragsstoornis psychopathie sinds kort niet meer terug te vinden is in de DSM.

 

Wil je graag in contact komen met Steven? Dit kan via zijn website!
Hieronder zijn een aantal informatieve video's te zien over psychopathie en narcisme:
Algemene kenmerken:
De verborgen narcist:
Psychopathie niet in DSM:
Case studie (meer onderzoek nodig):
Understanding & dealing with manipulative people (interview dr. George K. Simon):
The Psychopath vs The Sociopath | Interview with Dr Todd Grande

  Nep-vaccinatiebewijs in Rusland 

                     (Bron:hln.be)  NieuweTijd Podcast - Water en de waarheid

In deze podcast vertelt Dennis Nelisse een persoonlijk verhaal over zijn vader die leed aan de ziekte Alzheimer. Vanaf het moment dat zijn vader Alzheimer kreeg is hij op zoek gegaan naar hulpmiddelen om de ziekte te bestrijden. Al snel kwam hij uit bij Silica water.

Het water bleek effect te hebben op de gezondheid van zijn vader.

In de podcast vertelt Dennis wat er zo bijzonder is aan het water en hoe de ziekte voor zijn vader draaglijker werd. In 2018 is hij zijn eigen onderneming gestart met de verkoop van Silica water. Inmiddels verkoopt hij het in verschillende landen waaronder Duitsland, Frankrijk en België. Veel kijkplezier!

Wil je meer informatie over Silica water?

https://www.acilis.nl/

https://www.2dsilicawaters.nl/

 

Onlangs sprak ik Dennis in de Livestream NieuweTijd Live op YouTube over zijn zelfonderzoek.

 

Hieronder staan de links naar de wetenschappelijke onderbouwing van Prof. C. Exley. Prof. C. Exley , Professor of Bioinorganic Chemistry, Keele University, UK

https://www.keele.ac.uk/lifesci/ourpe...

 

Video Prof. C. Exley http://www.siliconrich.com/wp-content...

 

Links Science Docs

https://medicalxpress.com/news/2021-0... https://www.acilis.nl/wp-content/uplo... https://www.sciencedirect.com/science... https://link.springer.com/article/10.... https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22976...

 

Algemene consensus Silica https://www.orthokennis.nl/nutrienten... https://www.sohf.nl/nutrient/silicium https://www.devoedingsdokter.nl/Silic...

 

Meer .. https://www.acilis.nl/wetenschap/sili...

 

In dit artikel is te lezen dat het onderzoek naar aluminium is gestopt, evenals de mogelijkheid voor financiële steun aan Prof.Exley.

https://childrenshealthdefense.org/defender/university-shuts-down-aluminum-experts-research/

 

Uitspraken betreffende aluminium en silica zijn gebaseerd op en terug te vinden in de hierboven getoonde papers.

Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend of enige aansprakelijkheid worden toegekend.

 
 

                Dennis Nelisse

        (Importeur Silica water)Aluminium opnieuw in verband met Alzheimer

 

Het blijkt dat hersenweefsel van Alzheimer-patiënten vaak ‘aanzienlijke’ hoeveelheden aluminium bevat, zo concludeerden onderzoekers van de Keele University in 2019. Bijzonder was -in meer of mindere mate- dat het metaal niet in álle onderzochte gevallen werd aangetroffen, wat suggereert dat er ook een genetische aanleg/gevoeligheid is, die sommige mensen vatbaarder maakt. Deze subgroep heeft een grotere kans op Alzheimer-achtige symptomen op veel vroegere leeftijd, vaak vanaf ongeveer de leeftijd van 50 jaar, denken de onderzoekers.

 

Het onderzoek uit 2014 toonde feitelijk aan 2014 dat aluminium in voedsel, cosmetica en medicijnen de ziekte kunnen veroorzaken. Zo blijkt uit het interview met de Britse hoogleraar Christopher Exley van deze universiteit van Keele in de Daily Mail (HIER). Genetische mutaties beïnvloeden de manier waarop specifieke eiwitten functioneren, en zij kunnen neurale paden (o.a. in de hersenen) aanvallen – en de gezonde lichaamsfunctie aantasten – wanneer deze slecht beginnen te functioneren, een proces dat op gang kan worden gebracht door de aanwezigheid van aluminium. In een eerdere studie hadden de Keeele-onderzoekers ontdekt dat 11 van de 12 hersenmonsters van Alzheimer-patiënten hoge aluminiumconcentraties vertoonden die ‘pathologisch verontrustend’ waren.

 

Aluminium staat al decennia in het verdachtenbankje..
De aluminiumtheorie werd ongeveer 40 jaar geleden voor het eerst geopperd. Aluminium was toen het ‘wondermetaal’, dat bijna overal in gebruikt werd, vooral ook in keukengerei, waarmee de link met voedsel-inname voor de hand ligt. En het blijkt dat er aluminium in ons voedsel zit. Maar het komt ook in natuurlijke vorm in ons voedsel voor, aldus ook het Voedingscentrum (HIER) schrijft dat aluminium in veel voedingsmiddelen van nature voorkomt.

 

Een belangrijke reden hiervoor is dat aluminium van nature in grondwater zit. Met name in thee en cacaobonen zit relatief veel aluminium, maar dit is volgens het Voedingscentrum nog steeds zo weinig dat mensen er geen aluminiumvergiftiging van kunnen oplopen. Het Voedingscentrum vond dat er geen wetenschappelijk bewijs is, voor een verband met de ziekte van Alzheimer.

 

“Bij mensen zien sommige onderzoekers dat ouderen kleine hoeveelheden aluminium in het brein kunnen hebben, maar andere studies zagen dat juist niet. Bovendien vonden andere onderzoeken ook andere metalen, maar soms ook bacteriën of virussen in de hersenen. Dit betekent niet dat dit de oorzaken van de ziekte van Alzheimer zijn; als mensen ouder worden, kunnen de hersenen zich minder goed beschermen, hierdoor is het niet gek dat er allerlei stoffen en ziekteverwekkers die daar niet horen in de hersenen komen.”Nieuw onderzoek doet het ergste vrezen..!
Voor hun nieuwe studie onderzochten de onderzoekers 83 hersenweefselmonsters, waarvan er 45 hoge aluminiumconcentraties hadden. De mogelijkheid van een verband tussen aluminium in de hersenen en de ziekte van Alzheimer is een idee dat hardnekkig blijft bestaan, op grond van vroege onderzoeken. Nu is er nieuw onderzoek dat de theorie opnieuw kracht bijzet.

 

Er zijn sporen van aluminium ontdekt in plaques – een opeenhoping van abnormaal weefsel – van de hersenen van Alzheimer-patiënten. De monsters, geanalyseerd door onderzoekers van de Keele University, werden genomen bij een groep patiënten met een familiegeschiedenis van Alzheimer.

Het metaal had zich gebonden aan amyloïd-beta peptiden die de hersenplaques vormen die vaak bij Alzheimerpatiënten worden gezien. Hoewel aluminium vaak aanwezig is in de hersenen van Alzheimerpatiënten, zijn wetenschappers niet zeker van de rol ervan, en of het een oorzaak is of een medeveroorzaker. Dit blijkt uit een artikel in het Journal of Alzheimer’s Disease Reports (2021; 5: 283-94)

 

Dit artikel is overgenomen van Wanttoknow (Guido.J)