NieuweTijd Podcast

Hier beluister je de meest recente afleveringen van #NieuweTijd Podcast!


NieuweTijd Podcast - Tijdboek LuMens

In deze podcast praat ik met Ferdinand van der Neut, initiatiefnemer van het Tijdboek LuMens. 2020 was voor Ferdinand een roerig jaar waarin hij besloot om een Tijdboek te maken. Het eerste idee was een magazine, maar na verloop van tijd besloot hij om er een boek van te maken zodat de boodschap meer tot zijn recht komt. Het boek inspireert mensen om op een heel andere manier samen te leven.

Concrete stappen voor een nieuwe samenleving zijn: samen onafhankelijk worden in voedselvoorziening, drinkwater zuiveren en leren te leven vanuit vertrouwen in plaats van controle.

 

Ferdinand heeft in Nederland verschillende schrijvers benaderd die van specifieke onderwerpen zijn of haar levenswerk hebben gemaakt. Onderwerpen die aan bod komen in het boek zijn bijvoorbeeld: onderwijs, economie en seksualiteit.
In de NieuweTijd Podcast vertelt Ferdinand waarom hij het zo belangrijk vindt om deze onderwerpen in een boek te brengen en welke persoonlijke reis hij heeft gemaakt sinds de coronapandemie.

 

Ferdinand vertelt in de podcast openhartig over zijn visioenen die hem hebben geïnspireerd om een boek te maken. Het kwaad in de wereld komt ter sprake. Het duister, of onlicht zoals hij dat noemt heeft een belangrijke boodschap voor ieder mens. Ook raken we het onderwerp kindermisbruik aan en de mogelijke scenario’s die er zijn voor de nabije toekomst. Het Tijdboek Lumens is hier te bestellen.

 

De podcast met Ferdinand is ook te beluisteren op SoundCloud & Spotify!


NieuweTijd Podcast - Groene vinkje (Met Pieter Stuurman)

Het kabinet heeft onlangs besloten dat er vanaf 25 september een einde komt aan de 1,5 meter regel. Wel moet op veel plekken een coronatoegangsbewijs worden getoond; bijvoorbeeld in de horeca, de bioscoop en het theater. Om deze situatie beter te duiden heb ik schrijver en visionair Pieter Stuurman gevraagd om zijn visie te geven in de NieuweTijd Podcast.

 

Pieter is sinds de uitbraak van het coronavirus als schrijver betrokken bij het blad Gezond Verstand. Regelmatig schrijft hij artikelen en columns voor verschillende media waaronder ook De Andere Krant.

Vorige jaar deed ik een uitgebreid interview met hem voor het YouTube-kanaal NieuweTijd Podcast. We gingen in dit gesprek dieper in op zijn persoonlijke visie.

 

Online is Pieter te volgen op Facebook en zijn website!

Voor de opname van de podcast met Ferdinand van der Neut (l)             Coronatoegangsbewijs