#NieuweTijd Podcast


Hier beluister je de meest recente afleveringen van #NieuweTijd Podcast!


"Toekomstvisie van Pieter Stuurman"

Naast het coronavirus zijn er meer zaken die zich wereldwijd tegelijkertijd afspelen. Schrijver & visionair Pieter Stuurman heeft zich de afgelopen jaren verdiept in het fenomeen macht. Hij heeft er veel artikelen over geschreven waardoor hij inmiddels veel mensen bereikt in Nederland. Sinds kort is hij ook regelmatig te zien bij Café Weltschmerz als interviewer en ook als gast bij LNN. Ik heb Pieter uitgenodigd om zijn visie te geven over de nabije toekomst. Juist in crisistijd is het belangrijk om overzicht te houden in een complexe wereld waarin zich veel meer afspeelt dan alleen een virus. Volgens Pieter zijn er momenteel krachten werkzaam die zeer bepalend zijn voor de nabije toekomst. Hij noemt hierbij o.a. The World Economic Forum en de VN die aansturen op een reset.

 

Wil je meer lezen van Pieter? Hier ga je naar zijn website: https://pieterstuurman.blogspot.com/

Je kunt Pieter ook volgen op Facebook!

 

Pieter schrijft ook voor het blad Gezond Verstand. Hier lees je meer informatie: https://gezondverstand.eu/

 

Onlangs sprak Pieter met Filosoof en cabaretier Paul Smit bij Café Weltschmerz over angst en humor in coronatijd. Een zeer leerzaam en verfrissend gesprek: https://www.youtube.com/watch?v=FdqJx...

 

Luister je liever in de auto of trein? Het gesprek is ook te beluisteren via Soundcloud.

                                           Pieter Stuurman"Ken je rechten tijdens de lockdown"

 

In deze podcast praat ik met initiatiefnemer Jeroen Sloendregt van Burgerfront over zijn juridische toolkits voor ondernemers en particulieren in Nederland.

Vorig jaar zijn de juridische toolkits samengesteld door juristen in samenwerking met Burgerfront. Volgens Burgerfront heeft de overheid niet het recht om de coronamaatregelen op te leggen bij ondernemers en particulieren.

In de podcast ga ik met Jeroen het gesprek aan over de laatste ontwikkelingen. Maken er veel mensen gebruik van de toolkit? En wat zijn de eerste succesverhalen? Volgens Jeroen komt er weinig respons van de overheid wanneer ondernemers of particulieren in actie komen. De verwachting is dat er volgende week nieuwe maatregelen bijkomen en er is zelfs sprake van een harde lockdown. Gaan ondernemers in Nederland nog een ronde mee in het beleid of gaan ze gebruik maken van het recht? Luister maar!

                                Jeroens Sloendregt (Burgerfront)


Wil je meer weten over de toolkits van Burgerfront?

Ga naar de website van Burgerfront

of volg Burgerfront op Twitter & Facebook.