De Audiokrant


Editie 9

De Audiokant is een wekelijkse bundeling van onafhankelijk nieuws. Naast de reguliere media bestaat er ook een alternatieve media waar veel mensen in Nederland zich met passie inzetten voor eerlijke en onafhankelijke nieuwsvoorziening. Dit geluid is de afgelopen jaren flink gegroeid en wil graag meer samenwerking. Om dit geluid te versterken maak ik regelmatig een overzicht van verschillende kanalen (websites, YouTubekanalen, podcasters en schrijvers) die bestaan naast de reguliere media. Zo krijg je een mooi overzicht van onafhankelijk nieuws in Nederland. In de negende editie praat ik met journalist Rico Brouwer van de Potkaars,  Patricia Mensink van Alwareness TV en verslaggever Dwight Samson van RT Dutch. Veel luisterplezier!

 

                             Rico Brouwer praat ons deze week bij over het laatste nieuws rond de genomen maatregelen vanwege COVID-19.  Vader en dochter Pedro en Jade Kuit van (Doe Zelf Normaal) hebben aangifte gedaan tegen de staat vanwege de maatregelen. Ze starten een buitenparlementair onderzoek om de corona maatregelen te onderzoeken. Vanaf komende zondag start dit onderzoek en Rico heeft ze gesproken. Luister het gesprek hier! Er loopt ook een rechtszaak (kort geding) tegen Facebook waar Rico bij aanwezig was afgelopen week.

 

Patricia Mensink presenteert wekelijks het programma Alwareness TV waarin ze relevante maatschappelijke onderwerpen bespreekt.

Patricia is erg bezorgd over de spoedwet en de corona gekte. In de podcast praten we hier samen over en vraag ik haar naar een paar voorbeelden. Onlangs was Ferdinand van der Neut (Algemeen Burger Collectief) te gast bij Alwareness TV. We krijgen een tipje van de sluier te horen van het gesprek. Luister maar!

 

Verslaggever Dwight Samson heeft een nieuw concept gevonden om de maatregelen tegen COVID-19 in perspectief te zetten. Hij gaat met oudere mensen in gesprek die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. In een interview met een vrouw van 91 jaar hoort hij verschillende verhalen die hem erg doen denken aan die tijd.

 

Volgens Dwight zijn er in deze tijd verschillende parallellen te trekken met de Tweede Wereldoorlog. Bijvoorbeeld de avondklok waarover gesproken wordt en de toenemende handhaving die de maatregelen controleert. Dwight voorziet dat er in week 44 wel een griepgolf komt waardoor een lockdown wel te rechtvaardigen is voor het kabinet. Hij hoopt, net zoals iedereen van RT Dutch dat ze ongelijk krijgen. Luister maar!Editie 10

 

Ella Ster schrijft al jaren een blog over de val van de Cabal. Een interessant onderwerp dat veel mensen bezighoudt in binnen- en buitenland. Met haar artikelen heeft ze inmiddels een flinke achterban opgebouwd in de alternatieve media. In de 10e editie van de Audiokrant praat ze ons bij over de laatste ontwikkelingen rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Kandidaat Joe Biden is volop in het nieuws de afgelopen week. Niet alleen zijn eigen reputatie loopt flinke schade op, maar ook die van zijn zoon Hunter Biden. Er zijn veel documenten gevonden op de laptops van Hunter Biden met flinke onthullingen. Ella Ster praat ons bij over de laatste ontwikkelingen.

 

Mike Verest van Leefbewust praat ons bij over de ingewikkelde periode waar veel informatieplatforms in zitten vanwege censuur. De grote mediadiensten als Facebook en Twitter bepalen tegenwoordig welke informatie wel en niet gedeeld mag worden. Een kwalijke zaak volgens Mike. Hij vertelt hoe hij ook ooit is verwijderd van Facebook en hoe moeilijk het is om in deze tijd je eigen platform te behouden. Verder praat Mike ons bij over het nieuwe coronapaspoort dat in Amerika nu al getest wordt.

 

In een vorige editie sprak ik verslaggever Jasper van CommonSense TV over zijn initiatief om  samen met deskundigen in gesprek te gaan en minister-president Mark Rutte. Jasper praat ons bij over zijn initiatief. Daarnaast staan de Amerikaanse verkiezingen voor de deur. Jasper wil graag met collega-podcaster Jens van Kakerken een speciale editie maken over de verkiezingsstrijd die is losgebarsten tussen Donald Trump en Joe Biden.