De Audiokrant


Editie 15

De Audiokant is een wekelijkse bundeling van onafhankelijk nieuws. Naast de reguliere media bestaat er ook een alternatieve media waar veel mensen in Nederland zich met passie inzetten voor eerlijke en onafhankelijke nieuwsvoorziening. Dit geluid is de afgelopen jaren flink gegroeid en wil graag meer samenwerking. Om dit geluid te versterken maak ik regelmatig een overzicht van verschillende kanalen (websites, YouTubekanalen, podcasters en schrijvers) die bestaan naast de reguliere media. Zo krijg je een mooi overzicht van onafhankelijk nieuws in Nederland. In de vijftiende editie praat ik met Tilasmi Frigge van De Ommekeer, Rick Kuitems van LNN (Lockdown, News, Network) & Mike Verest van Leefbewust.nu. Veel luisterplezier!

 

                             Tilasmi Frigge kreeg kort geleden een mooi idee om mensen weer te laten lachen door als clown de straat op te gaan. Het begon heel klein door met een rode neus in de winkel te lopen. De reacties waren louter positief!

Volgens Tilasmi zijn veel mensen somber tijdens de lockdown en is het belangrijk om gezond te blijven.

Een rode neus opdoen in de winkel zorgt voor vrolijkheid en dat is in deze tijd erg belangrijk.

Door mensen weer een glimlach op het gezicht te geven, is er even geen stress van corona en geeft het zelfs een korte boost voor je immuunsysteem. In de Potkaars van journalist Rico Brouwer kreeg Tilasmi de ruimte om zijn intenties over te brengen. Ze gingen zelfs samen op pad voor een clownspak!

 

Sinds de uitbraak van Covid-19 is Rick Kuitems gestart met zijn eigen YouTube-kanaal LNN (Lockdown,News,Network). Rick heeft in korte tijd veel gesprekken opgenomen met mensen die een kritische mening hebben over de coronamaatregelen. In de podcast praat Rick ons bij over de Amerikaans verkiezingen en hoe hij persoonlijk omgaat met de mondkapjesplicht die vanaf 1 december ingaat. Volgens Rick is het een complete schande dat er een mondkapjesplicht komt in Nederland. Rick heeft ook een artikel geschreven waarin hij wetenschappelijk onderzoek aanhaalt waarin duidelijk naar voren komt dat de coronamaatregelen geen effect hebben.

 

Mike Verest praat ons bij over hoe je in coronatijd zo gezond mogelijk kunt blijven. Regelmatig krijgt hij mailtjes of berichtjes van mensen die aangeven dat ze helemaal doorgedraaid zijn. Mensen benoemen dat ze doordraaien, maar Mike geeft dan altijd aan dat ze wakker worden in een doorgedraaide wereld. Mike bracht in de podcast een mooi citaat in van spiritueel leider Jiddu Krishnamurti. Hij beweerde dat het juist gezond gedrag is van mensen om niet meer mee te kunnen in een zieke samenleving.

Tot slot gaf Mike nog een documentaire mee als tip voor mensen die flink bezig zijn om het grotere plaatje te begrijpen van COVID-19. Leuk gesprek, luister maar!


        Hieronder zie je hoe Tilasmi sfeer maakt als clown.


Editie 14

Vanuit de Studio van Salto presenteert Patricia Mensink wekelijks het programma AlwarenssTV. Omdat de studio al enige tijd is gesloten, is ze bezig met het bedenken van nieuwe formats voor programma's. In de podcast praat ze ons bij wat haar ideeën zijn en haar intenties. Patricia ziet veel verdeeldheid in de samenleving over de vele gebeurtenissen zoals corona en de verkiezingen.

Ze wil de komende tijde haar focus verleggen naar de verschillende oplossingen die er zijn en alternatieven. Patricia is er van overtuigd dat dit het nieuwe normaal is. Ze hoopt binnen korte tijd te starten met het opnemen van nieuwe tv-programma's en ook radio! Als er meer over bekend is laat ze het aan ons weten.

 

Er is veel censuur op YouTube en Twitter de laatste tijd. Alternatieve nieuwskanalen moeten het vaak ontgelden vanwege een kritisch geluid. Journalist Dwight Samon vertelt in de podcast dat ze er bewust voor gekozen hebben naar aanleiding van de laatste uitzending van Jensen. Volgens Dwight zijn we absoluut niet afhankelijk van deze kanalen en is het juist de tijd om zelf te starten met een eigen kanaal. Binnenkort verschijnt er een exclusief interview met Dwight Samson in de NieuweTijd podcast. We praten hier verder over zijn motivatie om als onafhankelijk journalist te werken voor een alternatief als RT Dutch.

 

De Amerikaans verkiezingen zijn al geweest maar het tellen van de stemmen is nog steeds bezig. Voor buitenstaanders een geweldige soap en voor ingewijden een bizarre situatie. Wie de mainstream volgt krijgt nauwelijks iets mee van de fraudezaak die Donald Trump probeert te bewijzen. Jens van Kakerken volgt beide kanten van het verhaal en weet goed wat er momenteel speelt in de VS.

Via CommonSenseTV bereikt Jens veel geïnteresseerden.

In de Audiokrant geeft hij een update van de laatste stand van zaken. Gaat Joe Biden het gewoon winnen of heeft Donald Trump nog een laatste troefkaart in zijn achterzak? Luister maar!