De Audiokrant


Editie 33

De Audiokant is een wekelijkse bundeling van onafhankelijk nieuws. Naast de reguliere media bestaat er ook een alternatieve media waar veel mensen in Nederland zich met passie inzetten voor eerlijke en onafhankelijke nieuwsvoorziening. Dit geluid is de afgelopen jaren flink gegroeid en wil graag meer samenwerking. Om dit geluid te versterken maak ik regelmatig een overzicht van verschillende kanalen met onafhankelijk nieuws (websites, YouTube-kanalen, podcasters en schrijvers) die bestaan naast de reguliere media. In de drieëndertigste editie praat ik met Jeroen Arents van OPN, Dwight Samson van RT Dutch & Rico Brouwer van Potkaars. Veel luisterplezier!

 

                             Jeroen Arents is de initiatiefnemer van OPN (Onafhankelijke Pers Nederland) en geeft deze week een update van de laatste ontwikkelingen.
De testmaatschappij komt als eerste ter sprake. Jeroen maakt zich zorgen over de nieuwe samenleving die ontstaat, ook wel 'het nieuwe normaal' genoemd.  Volgens Jeroen is er inmiddels een hele lijst op te stellen van zaken die vorig jaar nog als complottheorie werden afgedaan. Jeroen vertelt in De Audiokrant hoe hij persoonlijk omgaat met de maatregelen die zijn opgelegd zoals de mondkapjesplicht en de omgang met mensen die zich wel aan de regels houden.

Dwight Samson praat ons bij over de nieuwe naam van RT Dutch. Er ontstaat een serieuze samenwerking tussen verschillende alternatieve media in het buitenland. RT Dutch zal ook veranderen in RT Benelux. Het zijn livestreams, YouTube-kanalen en journalisten uit het buitenland die intensief samenwerken. Inmiddels is er al een samenwerking ontstaan met alternatieve media in Polen, Duitsland en Frankrijk. Door de samenwerking is RT Dutch flink gegroeid en houden ze zich naast verslaggeving ook bezig met talkshows, videoclips en fotografie. Tot slot spreekt Dwight zijn wens uit om als alternatieve media meer serieus te werk te gaan. De persconferenties op tv met minister Hugo de Jonge en premier Mark Rutte staan op zijn verlanglijstje om bij aanwezig te zijn om vragen te stellen.

Rico Brouwer van Potkaars is regelmatig aanwezig bij de demonstraties in Nederland. In De Audiokrant praat hij ons bij over de demo's in Baarn en Amstelveen. Volgens de NOS zou de NCTV gezegd hebben dat er momenteel harde coronaprotesten zijn die breken met vroegere protestcultuur. Rico verbaasd zich over deze uitspraak omdat hij regelmatig aanwezig is bij demonstraties en daar treft hij geen harde coronaprotesten aan.
Verder vertelt hij over de mars die is gehouden in Baarn. Volgens Rico een prachtige mars waarin mensen vredelievend met elkaar samen liepen. In Amstelveen was er ook een demonstratie waar veel ME aanwezig was die door de woonwijken liepen.
Op 16 april wordt het hoger beroep van Viruswaarheid behandeld. Na veel gedoe is het Rico gelukt om bij het gerechtshof in Den Haag te mogen streamen tijdens de zitting. Vanaf 10.00 uur is Rico live bij en doet verslag van het hoger beroep in één zitting.


                   Demonstranten lopen een mars in Baarn (Bron AD)


Editie 32

Elze van Hamelen is transitieconsultant en schrijft daarnaast ook voor het blad Gezond Verstand. Elze is al langere tijd bezig met verschillende veranderingen in de samenleving, waaronder de maatregelen die er zijn gekomen om het coronavirus te bestrijden. Elze heeft speciaal een video gemaakt over de PCR-test, waarin ze uitleg geeft over de werking en de betrouwbaarheid van de test.

In De Audiokrant vertelt Elze over haar persoonlijke aanleiding van het maken van de video. Ze hoopt dat er meer mensen in haar omgeving gaan inzien dat de test frauduleus is en dat het niet gerechtvaardigd is om hiermee klassen met kinderen in quarantaine te zetten.

 

Pieter Stuurman is naast schrijver ook interviewer voor het YouTube-kanaal Café Weltschzmerz. Onlangs interviewde hij de Duitse socioloog & politicoloog Ullrich Mies. Met Ulrich praat Pieter voornamelijk over de Deep Sate , de ondergang van de democratie en rechtsstaat. Volgens Mies, die onder meer schrijft voor de website Rubikon, de krant Demokratischer Widerstand, en in Nederland voor Gezond Verstand, is dit proces al dertig jaar aan de gang, maar laten de machthebbers nu openlijk hun ware bedoelingen zien. Hier zie je de video waar een link te vinden is naar het hele interview.

In Duitsland is er al meer sprake van een georganiseerde alternatieve media. In De Audiokrant schetst Pieter de situatie van dit moment.

 

CSTV heeft een nieuwe website en is nog druk bezig met een eigen videokanaal. Danny is met CSTV gestart en heeft soms te weinig tijd om aan de uitbreiding van de website te werken. In de podcast praten we over de valse berichtgeving in de mainstream media. Gisteren was een oude rechtszaak uit Tsjechië (2006) weer in opspraak waar volgens Danny veel informatie niet werd vermeld. De indruk werd gewekt dat iedereen zich zou moeten laten vaccineren terwijl het helemaal niet over vaccineren ging in dit geval volgens Danny. CSTV heeft er speciaal een uitgebreid artikel aan gewijd. In De Audiokrant praten we hier verder over evenals corona en het groeiend aantal mensen die de website bezoekt voor een ander geluid. Luister maar!

 

 

                          Duitse socioloog en politicoloog Ullrich Mies