De Audiokrant


Editie 21

De Audiokant is een wekelijkse bundeling van onafhankelijk nieuws. Naast de reguliere media bestaat er ook een alternatieve media waar veel mensen in Nederland zich met passie inzetten voor eerlijke en onafhankelijke nieuwsvoorziening. Dit geluid is de afgelopen jaren flink gegroeid en wil graag meer samenwerking. Om dit geluid te versterken maak ik regelmatig een overzicht van verschillende kanalen met onafhankelijk nieuws (websites, YouTube-kanalen, podcasters en schrijvers) die bestaan naast de reguliere media. In de éénentwintigste editie praat ik met Dwight Samson van RT Dutch, Guido Jonkers van WanttoKnow & Tilasmi Frigge van YouTube-kanaal De Ommekeer. Veel luisterplezier!

 

                             Dwight Samson is met verschillende actuele onderwerpen bezig voor RT Dutch, waaronder de val van het kabinet en COVID-19.

De val van het kabinet is volgens Dwight helemaal niet zo'n rooskleurige ontwikkeling. Omdat we te maken hebben met een demissionair kabinet, kunnen ze geen nieuwe moties aannemen, maar blijven ze wel regeren. Dwight geeft zijn visie op de laatste politieke ontwikkelingen.

In de podcast komt Dwight er eerlijk voor uit dat hij een COVID-19 ontkenner is. Volgens Dwight lijken de klachten erg op de griep en moet er een andere verklaring zijn wanneer mensen echt ernstig ziek blijken te zijn. Het zou zomaar eens met 5G te maken kunnen hebben, maar dat moet eerst beter onderzocht worden voordat hij daar uitspraken over wil doen.

 

Vandaag is de inauguratie van president Joe Biden. Omdat er veel geruchten zijn omtrent deze officiële gebeurtenis praat ik met Guido Jonkers van WanttoKnow. Hij heeft de laatste jaren de ontwikkelingen gevolgd rondom Donald Trump en de QAnon beweging. Volgens Guido is wel degelijk wat gaande maar er is nog veel onzeker. Trump heeft in 4 jaar tijd geen oorlog gevoerd en heeft zich in 2016 ingezet om mensenhandel te bestrijden. Er zijn nog meer zaken die Trump voor elkaar heeft gekregen, maar dat wordt nauwelijks getoond in de media. Het lijkt Guido plausibel dat er een militair bewind comité in werking gaat. De macht zou dan naar dit militair bewind overgeheveld worden omdat het land bedreigd wordt vanbinnen uit. Het zou Guido niks verbazen dat dit kan gebeuren maar een arrestatie van Biden vlak na de inauguratie of binnen een maand behoort ook tot de mogelijkheden. We gaan het zien!

 

Als er iemand in Nederland is die weet hoe een demonstratie in Nederland verloopt dan is het Tilasmi Frigge wel. De afgelopen jaren was hij vaak aanwezig met zijn livestream op YouTube voor zijn kanaal De Ommekeer.

Hij noemt zichzelf journalist, maar ook activist en praat met mij in de podcast over het sociaal contract dat volgens hem onder druk staat. Tilasmi vraagt zichzelf af in hoeverre 'de wakkere' mensen in Nederland willen vechten voor soevereiniteit als vrij mens. Na de maatregelen volgt er waarschijnlijk ook een avondklok eind van deze week. Tilasmi is duidelijk emotioneel en zeer bezorgd over de nabije toekomst. In de podcast is dit duidelijk te merken en geeft hij zoals altijd zijn ongezouten mening. Luister maar!


       Joe Biden (r) is vandaag officieel beëdigd als 46e president

       van de de VS.


Editie 20

Peter Toonen is al 20 jaar schrijver en is in Nederland nauw betrokken bij de alternatieve media. Regelmatig verschijnen er publicaties en columns van hem in diverse tijdschriften (o.a. Libelle, Elegance, Telegraaf, Algemeen Dagblad, De Volkskrant, NRC) over uiteenlopende onderwerpen.
In 2003 won hij de Frontier Award voor zijn grensverleggende werk op het gebied van wetenschap en spiritualiteit.
Via landelijke radio en tv (RTL, TROS, VARA, NOS, NRCV, KRO, etc.) werd hij bekend als '2012 deskundige'. In de Audiokrant praat ik met Peter over de Amerikaanse president die van alle sociale kanalen wordt verwijderd. Peter geeft zijn visie op de wereldwijde ontwikkelingen die er gaande zijn. Volgens Peter is er sprake van een media-oorlog.

 

Rico Brouwer doet interviews voor zijn kanaal Potkaars. Naast Donald Trump heeft ook Rico problemen met censuur. Er is volgens Rico niet alleen vrijheid van meningsuiting en vrijheid van pers, maar je hebt ook het recht om te weten. Rico had onlangs een succesvolle podcast gemaakt die op YouTube 200k bekeken is. Hij had op YouTube 10k abonnees en daar is hij inmiddels ook vanaf gegooid.

Rico maakt zich zorgen vanwege de censuur omdat er steeds meer platforms worden verwijderd. Als kers op de taart wist Rico mij te melden dat het ANP zijn persbericht niet wilde verspreiden over de buitenparlementaire onderzoekscommissie. Puur vanwege de inhoud van het persbericht. Toch blijft Rico strijdbaar dit jaar en gaat hij door met zijn werk!

 

Jeroen Arents is keihard aan het werk met de Onafhankelijke Pers Nederland (OPN). Met een groep van 8 vrijwilligers maken ze sinds kort een wekelijks journaal op vrijdagavond om 20.00 uur.  Jeroen vertelt in de Audiokrant dat er veel tijd en energie in gaat zitten en dat ze nog alle steun kunnen gebruiken op dit moment. Er is ook weer een nieuwe editie verschenen van de OPN-krant. Open, eerlijk en bewust nieuws luidt de slogan. Jeroen wijst erop dat de reguliere media voortdurend bezig zijn om slechts één kant van het verhaal te laten zien. OPN wil graag de andere kant van het verhaal laten zien omdat het zo de realiteit van veel mensen bepaald.

           Amerikaanse president Donald Tump werd op vrijwel

                    alle social media kanalen verwijderd