De Audiokrant


Editie 2

De Audiokant is een wekelijkse bundeling van onafhankelijk nieuws. Naast de reguliere media bestaat er ook een alternatieve media waar veel mensen in Nederland zich met passie inzetten voor eerlijke en onafhankelijke nieuwsvoorziening. Dit geluid is de afgelopen jaren flink gegroeid en wil graag meer samenwerking. Om dit geluid te versterken maak ik regelmatig een overzicht van verschillende kanalen (websites, YouTubekanalen, podcasters en schrijvers) die bestaan naast de reguliere media. Zo krijg je een mooi overzicht van onafhankelijk nieuws in Nederland. In de tweede editie praat ik met Guido van WanttoKnow.nl, Danny van Common Sensetv en Mike van Leefbewust.nu. Veel luisterplezier!

 

                             


Ik begin dit overzicht samen met Guido Jonkers van de website WanttoKnow. We praten over het nieuws dat naar buiten kwam in de VS over het middel HCQ. Afgelopen maandag werd een persconferentie live uitgezonden door artsen en deskundigen op Twitter en Breitbart News, maar vervolgens is de uitzending verboden. Volgens Guido is er in de media een oorlog gaande. De grote nieuwszenders doen er alles aan om belangrijke informatie weg te houden. WanttoKnow doet er alles aan om de essentiële informatie wel bij mensen te krijgen.

 

Vervolgens ga ik door met CommonSensetv over COVID-19, politiek en de media. We praten over de berichtgeving van de NOS, het verplicht moeten dragen van een mondkapje, censuur op YouTube en Facebook. Binnenkort komt er nog een spannend filmpje op de website van Common Sensetv. We houden het in de gaten!

 

Tot slot praat ik met Mike Verest van Leefbewust.nu. Mike vertelde dat er officiële cijfers naar buiten zijn gekomen van het Ministerie van Volksgezondheid over chronisch zieken in Nederland. De cijfers vertellen ons dat Nederland bijna 10 miljoen mensen telt met 1 chronische ziekte of meer. Dat is bijna 60% van Nederland!

Mike vraagt zich af of dit niet de werkelijke crisis is waarmee we ons bezig zouden moeten houden.