NieuweTijd Live

Wekelijks praat ik met mensen die bezig zijn om de wereld te veranderen. Dit kan een persoonlijke verandering zijn maar ook een nieuw initiatief zoals een nieuw geldsysteem of krant.

Vaak zijn het pioniers die met veel passie toewerken naar een nieuwe wereld waarin mensen zelf het heft in handen nemen.

Ik probeer elke vrijdag een livestream te doen @YouTube op het NieuweTijd kanaal met spraakmakende gasten. Kijk en praat gezellig live mee als je toevallig online bent.

Net gemist? Geen probleem!

Vragen of reacties zijn altijd welkom via info@blikopdemaatschappij.nl.

 

Hieronder zie je de laatste afleveringen staan!


The dark side & de vrije mens

Steeds vaker zijn er creatievelingen die prachtige initiatieven aanreiken om tot meer bewustwording te komen. Tilasmi Frigge, bekend van zijn YouTube-kanaal De Ommekeer, heeft samen met Esther van Grunsven een spel ontwikkeld.

Het is geen gewoon spel met als doel om te vermaken, maar een spel dat moet leiden tot meer bewustzijn. Het spel is gebaseerd op 'The game theory' waar Esther Tilasmi kortgeleden op attendeerde. De speltheorie komt uit de wiskunde waarbij het nemen van beslissingen centraal staat.

 

In de NieuweTijd Live laten Tilasmi en Esther zien hoe het spel gespeeld kan worden. Als voorbeeld speelden ze live in de uitzending het systeem tegen de vrije mens.

Een situatie die op dit moment zeer actueel is gezien de vele inperkingen van vrijheden die nu wereldwijd worden doorgevoerd. Het spel nodigt uit om zelf na te denken over een volgende stap. Hoe kan het systeem ervoor zorgen dat de vrije mens in de problemen raakt? En wat gaat de vrije mens doen om hier onderuit te komen?

 

Tilasmi Frigge (l.) vlak voor de uitzending samen met Esther van Grunsven.

Tilasmi en Esther hebben het spel aan verschillende mensen gepresenteerd, waaronder aan emeritus hoogleraar Kees van der Pijl en activist Mordechai Krispijn. Ze waren beide enthousiast volgens Tilasmi. Het spel kan met meerder mensen gespeeld worden. Onlangs werd het spel zelfs door dertig personen tegelijkertijd gespeeld!

 

Ben je geïnteresseerd in het spel van Tilsami en Esther? Mail dan naar shantvision at gmail d com


Liefdevol rebelleren

Dit jaar verscheen een klein boekje van schrijver Bart van Tongerlo en sociaal activist Frank Ruesink met de titel 'Liefdevol rebelleren'. Een klein boekje waarin de schrijver ons meeneemt naar het gezinsleven van de familie Ruesink. Frank is zich al jaren bewust van de niet dienende systemen waarin we leven. De bankencrisis, de politiek en het schoolsysteem komen in de livestream ook voorbij.

 

Hij besloot om als sociaal activist naar demonstraties te gaan en op een creatieve wijze impact te maken met verschillende acties. Sinds de coronacrisis was Frank regelmatig te zien op verschillende kanalen waaronder Café Weltschmerz & Blue Tiger Studio.

 

In de NieuwTijd Live geeft Frank verschillende voorbeelden van creatieve acties om mensen bewust te maken van bepaalde misstanden in de samenleving. We praten over wat hij verstaat onder liefdevol rebelleren en hoe hij de ideale toekomst voor zich ziet.

Een mooi open gesprek met iemand die graag verandering wil zien in de binnen- en buitenwereld!

 

Frank is te volgen op Facebook & Linkedin!


Weltschmerz Next!

Duncan Robles maakt programma's voor Café Weltschmerz NEXT, onderdeel van het YouTube-kanaal Café Weltschmerz. Het is een speciale afdeling waar jongeren aan het woord komen. Het idee is ontstaan nadat Duncan en Laura samen bekendheid kregen bij Arjan Lubach (Zondag met Lubach) en Filemon Wesselink (Filemon en de complotten).

 

In de NieuweTijd Live vertelt Duncan dat hij zich wilde uitspreken nadat hij bij een demonstratie zag dat er maar heel weinig jongeren aanwezig waren. Samen met Laura Hos wil hij meer aandacht voor 'wakkere' jongeren die het in deze turbulente tijd moeilijk hebben. Veel jongeren voelen zich onbegrepen en zitten in een sociaal isolement. Met het programma willen ze het gesprek aangaan en ervoor zorgen dat jongeren weer met elkaar verbinden.

 

Het onderwijs komt ter sprake, spiritualiteit, evenals de nieuwe wereld die we samen met elkaar mogen bouwen. Duncan geeft zijn visie op zijn ideale toekomst waarin hij duidelijk maakt dat alles zoals het nu is geregeld, precies het tegenovergestelde zal zijn.

 

Je kunt Duncan volgen op Instagram: duncanrobless en Facebook!

 

Hier zie je de laatste afleveringen van Weltschmerz NEXT.


Stop met de Strijd!

Rob Vellekoop schrijft al ruim 10 jaar voor zijn website DLMPlus over de misstanden en corruptie in de wereld. Hij schreef over de politiek, economie, corona en ging zelfs regelmatig naar demonstraties om verslag te doen. Maar sinds kort is het klaar. Een nieuwe koers is ingezet waarmee hij stopt met het schrijven over de negatieve krachten in de wereld.
Het is een bewuste keuze nadat hij tot inzicht is gekomen dat het aandacht schenken aan machthebbers er juist voor zorgt dat ze sterker worden. Je houdt daarmee de macht in stand en zorgt niet voor verandering. Rob hoopt dat bij nog veel meer mensen het besef doordringt dat het op die manier zinloos is. "Je kunt je veel beter richten op de toekomst, de schoonheid van de natuur, dat wat wel mooi is". In De NieuweTijd Live vertelt Rob op welk moment hij tot inkeer is gekomen.

Naast de vele artikelen die hij voor zijn website schrijft, maakt Rob ook mooie gedichten. Tijdens de livestream draagt hij er een voor. We praten verder over zijn Telegramgroep "Wappieland", spiritualiteit en het voornemen om mensen te ondersteunen die negatieve emoties in zichzelf willen opruimen. Het heeft Rob ontzettend geholpen om zijn eigen negatieve emoties onder ogen te zien waardoor hij veel over zichzelf geleerd heeft. Het zou mensen ontzettend kunnen helpen om via een aangeleerde techniek dit ook zelf toe te passen.

 

Rob is te volgen op DLMPlus!

Dit is zijn nieuwe Telegramgroep: "Wappieland".


De Nieuwe Zuil

Sid Lukkassen is historicus/filosoof en was de afgelopen jaren regelmatig te gast bij het YouTube-kanaal Café Weltschmerz. De laatste tijd is hij vooral te zien bij Blue Tiger Studio in Groningen en werkt hij aan zijn eigen initiatief 'De Nieuwe Zuil'.

 

Op de website van Sid lezen we het volgende: De verhalen uit de samenlevingen worden opgehaald en bediscussieerd tijdens cafébijeenkomsten, lezingen en presentaties georganiseerd voor en door de zuilenbouwers. In De NieuweTijd Live praten we vrijuit over de politieke situatie in Nederland en het buitenland. Sid ziet dat er veel groepen in de samenleving niet meer aan bod komen en wil met De Nieuwe Zuil het gesprek aangaan.

 

In deze turbulente tijd zijn er parallellen te trekken met het verleden. Zo ziet Sid een duidelijke gelijkenis met de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw waarin een duidelijke verdeling plaatsvond van verschillende groeperingen.

 

Tot slot horen we van Sid hoe zijn ideale toekomst eruit ziet die ik al een paar jaar 'De NieuweTijd' noem.

 

Benieuwd naar De Nieuwe Zuil? Ga naar de website: https://denieuwezuil.nl/

Ze zijn ook te volgen op Twitter & Telegram!


Betalen met De Florijn

Verschillende economen waaronder Ad Broere, waarschuwen ons voor het feit dat er na de crisis van 2008 niks zou zijn veranderd. De banken scheppen nog steeds geld uit het niets en zorgen voor immens grote schulden. Er zou een grote economische crisis aanstaande zijn en dat is zorgelijk.

 

Een nieuw geldsysteem biedt wellicht uitkomst om toe te werken naar een gezonde economie. Anthony Migchels is al een aantal jaren bezig om in Nederland een nieuw betaalmiddel te introduceren: De Florijn.

Een betaalmiddel dat bestaat naast de Euro, digitaal en zonder rente.

In de NieuweTijd Live vertelt Anthony hoe het mogelijk is om naar een systeem te werken dat in dienst staat van de Nederlandse burger.

 

Op de website van De Florijn is te lezen hoe je een rekening kunt openen en waar je kunt betalen met De Florijn. Op dit moment is het alleen mogelijk om digitaal te betalen.

Later moet er ook fysiek geld worden gebruikt zodat niet alle betalingen ergens geregistreerd moeten worden.

 

Er zijn op dit moment zo'n 1.200 mensen die gebruik maken van De Florijn. Ben jij ook geïnteresseerd geraakt?

Ga naar de website van De Florijn en bekijk de verschillende filmpjes voor meer informatie!


Samenleven in een ecodorp

Er zijn weinig mensen die zo'n groot verlangen in zich meedragen om toe te werken  naar een nieuwe wereld als Diederick Huizinga. Naast zijn carrière als professioneel jinglemaker (Pure Jingles) en ondernemer, is hij zeer gepassioneerd bezig om een ecodorp te realiseren.

 

In de NieuweTijd Live (18-6-2021) vertelt Diederick over zijn ideale toekomst waarin mensen voor meer lokaal, duurzaam en simpel kiezen.

Hij ziet dat mensen steeds vaker andere keuzes maken en niet meer mee willen werken aan het systeem dat ons als burgers niet meer dient. Samen met een diverse groep mensen waaronder een boer, dakdekker en ondernemers, werkt Diederick aan een project om een eerste ecodorp te bouwen. Hij schetst in de livestream een plaatje van wat je minimaal nodig hebt en hoe het is om in een ecodorp te wonen.

 

Een zeer inspirerend gesprek waarin Diederick je aan de hand meeneemt naar een nieuwe tijd! Er is momenteel nog geen website maar je kunt wel contact opnemen met Diederick via de mail: diederick@denieuweveluwe.nl.

 

Diederick is ook te volgen op social media via Linkedin.


Make That Change

Fiona Zwart is al jaren ondernemer/coach en sinds de coronacrisis vorig jaar begon, kreeg ze het gevoel dat er iets niet klopte. Ze kwam al snel uit bij het YouTube-kanaal Café Weltschmerz en maakte daar verschillende interviews met schrijver Pieter Stuurman en ondernemer Ferdinand van der Neut.

 

Fiona zag dat er een grote groep mensen klaar is voor verandering. Niet alleen ondernemers maar iedereen kan daarom meedoen aan haar nieuwe initiatief 'Make That Change'. Op haar website lees ik dat ze bezig is met een movement voor vrije geesten, pioniers en changemakers. Een zeer geschikte kandidaat voor de NieuweTijd Live dus!

 

In De NieuweTijd Live (11-6-2021) vertelt Fiona dat ze niet zozeer meer wil strijden tegen het oude, maar graag wil werken aan het nieuwe. Ze wil graag het media maken combineren met haar coachwerk. Kortom, de verandering brengen die er nodig is!

 

Ze biedt een programma aan dat bestaat uit de volgende onderdelen:

Fiona's monday talk, wekelijkse live Q&A, maandelijkse gastworkshops & dagelijkse community. In de livestream praten we over haar beweegredenen om dit initiatief neer  te zetten en welke ervaringen ze effectief kan inzetten als coach.

 

'Het is voor iedereen die doorheeft dat er ontzettend veel zaken niet kloppen en met de vraag zitten: En nu dan?' 28 juni staat de eerste workshop ingepland. Aanmelden kan via de website!

 

Je kunt Fiona volgen op Facebook, Twitter & Linkedin.


Alternatief voor het huidige voedselsysteem

Steeds meer mensen willen graag weten waar hun voedsel vandaan komt en maken daarin steeds vaker bewustere keuzes.

 

Jaren geleden zag Geert van der Veer een ultieme kans om als alternatief, eerlijk en duurzaam voedsel te produceren. Hij startte in 2012 De Herenboeren op en inmiddels zijn er 10 draaiende locaties in Nederland. In de livestream (2-6-2021) praat ik met Geert over de aanpak van zo'n Herenboeren locatie. Hoe kom je eigenlijk aan een stuk grond? En waar haal je een boer vandaan die het land wil onderhouden?

 

'Herenboeren is een groeiende burgerbeweging die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan'.

 

Naast het feit dat er veel behoefte is vanuit de samenleving om eerlijk en duurzaam voedsel te produceren, heeft de beweging ook een sociale functie volgens Geert.

Zeker vorig jaar waren er tijdens corona veel mensen die in een isolement zaten en het daardoor moeilijk hadden. Sociale interactie buiten op het land heeft dan zeker een belangrijke functie.

 

'We zien grote kansen voor deze coöperatieve boerderijen die burgers gedeeld eigenaar maken van hun eigen boerderij; consumenten dus die samen vraaggestuurd produceren en consumeren'

 

Aanmelden bij De Herenboeren kan via deze pagina: https://www.herenboeren.nl/ik-doe-mee/

Voor meer informatie ga je naar de website: https://www.herenboeren.nl/


Uit het systeem

We leven bewust of onbewust in allerlei systemen die ons mogelijkheden bieden of juist beperkingen opleggen. Denk aan het politieke systeem of een familiesysteem waar we dagelijks aan deelnemen maar waar we niet om gevraagd hebben. Is het dan ook mogelijk om uit het systeem te stappen?

 

Merlyn van Dobben is mede dankzij een burn-out gestopt met werken en kwam daardoor even aan de zijlijn te staan. Of zoals hij het zelf zei in de livestream: 'vanuit de dug-out' meekijkt naar de nieuwe samenleving die gevormd wordt. Op dit moment wacht Merlyn op de nog veelal slapende massa die mogelijk in de toekomst zijn publiek kan zijn voor podcasts over spiritualiteit.

 

In De NieuweTijd LIVE (28-5-2021) praten we over zijn burn-out ervaring en zijn blik op de maatschappij van de laatste tijd. Hoe is het om niet meer deel te nemen aan de samenleving?

In de livestream vertelt Merlyn openhartig over zijn worsteling met zijn negatieve gedachten die hem hebben weten te dwingen om in zichzelf naar antwoorden te zoeken. Dit bracht hem bij bewustwording en spiritualiteit waar hij nog steeds actief mee bezig is.

 

Toch zit Merlyn niet helemaal stil. Wekelijks presenteert hij op zijn YouTube-kanaal De Interdimensionele Tolkshow. Op zijn kanaal lezen we de volgende omschrijving:

Merlyn van Dobben vertaalt spirituele en onconventionele concepten naar gewone-mensen-taal. In de nabije toekomst wil hij dus graag weer deelnemen aan de samenleving maar niet ten koste van alles natuurlijk!

 

Merlyn heeft een YouTube-kanaal en is ook te volgen op Twitter


Alternatief staatsbestel

In de vierde livestream (21-5-2021) praat ik met Rients Hofstra over een alternatief

staatsbestel.

Rients is al jaren schrijver van verschillende boeken waarin hij spreekt over een

alternatief staatsbestel. De nieuwe media vraagt hem steeds vaker om te schrijven voor

De Andere Krant, De OPN Krant & CommonSenseTV. In de NieuweTijd livestream vertelt

Rients wat zijn drijfveer is om zo actief bezig te zijn met dit onderwerp.

 

Op zijn website praat Rients over een Pluchen Revolutie en schrijft hij het volgende:

'Ik ben nooit lid van een politieke partij geweest, maar stem altijd. Heb daardoor alle recht

van spreken.Ben vele malen gefrustreerd door politiek gekonkel, partijpolitieke belangen

en die van carrièrepolitici. Maatschappelijke misstanden, elitevorming en een afgedankte

onderklasse zijn gemeengoed geworden, zonder dat er structureel aan menswaardigere

oplossingen voor die laatste groep wordt gewerkt.

 

Nog steeds groeien ruim 400.000 kinderen op onder de armoedegrens terwijl de economie

floreert.Vanuit die frustraties zijn gedachten geformuleerd die leidden tot 5 boeken.
Een vijftal boeken waarin o.a. het alternatief staatsbestel is ontwikkeld. Een staatsbestel

waarin deskundigheid een eis is, democratie op een veel hoger plan komt en transparantie

maximaal wordt. Het is neutraal, dus links noch rechts. Bovenal zijn referenda ingebouwd

die door geen politicus kunnen worden afgeschaft'.

 

Rients is te volgen op Twitter.

Op de website van Rients lees je zijn laatste artikelen.


Leven met stralingsgevoeligheid

In de derde livestream (14-5-2021) sprak ik met docent en relatietherapeut Sylvia Slegers over de impact van straling op flora en fauna.

Naast haar persoonlijke ervaringen met stralingsgevoeligheid heeft Sylvia zich de laatste jaren verdiept in de vele onderzoeken

die zijn gedaan over straling. In de livestream geeft ze een korte presentatie waarin ze een Australisch onderzoek

aanhaalt dat de gevolgen van straling duidelijk laat zien.

 

Sylvia heeft ook een actiegroep opgericht: '5G, Het Gooi zegt Nee!'. Inmiddels zijn er zo'n 60 groepen actief in Nederland

die zich inzetten om stralingsgevoeligheid bespreekbaar te maken. Aan het einde van dit jaar brengt Sylvia een boek uit

over straling m.b.t. de flora en fauna. Met het boek 'p Onaar een stralende toekomst' doet Sylvia een poging de mensen de ogen te openen

voor een alomtegenwoordig onderdeel van ons dagelijks leven dat een serieuze bedreiging vormt voor de gezondheid van mensen,

dieren en de natuur. Binnenkort is Sylvia ook te zien op het YouTube- kanaal Café Weltschmerz waar ze wederom haar verhaal zal delen.

 

Sylvia is te bereiken per mail via actiegroep5ghetgooizegtnee@gmail.com.

Meer informatie over haar boek is te vinden op deze pagina: http://opnaareenstralendetoekomst.nl/home/1

Hier lees je meer over de actiegroep '5g, het gooi zegt nee!': http://actiegroep5ghetgooizegtnee.maakum.nl/home/1
Brochure
: http://actiegroep5ghetgooizegtnee.maakum.nl/home/11#%5B16%5D

 

De tweede spreker in de livestream praat ons bij over orgonite. Bart Vroklage maakt en verkoopt orgonite. In de livestream vertelt hij wat orgonite is en hoe het straling tegengaat. Bart is sinds kort nauw betrokken bij de website Transitieweb. Eerder deze week plaatste ik een artikel van Dr. Dirk Verelst waarin vier effectieve stappen worden uitgelegd om straling tegen te gaan.

 

Bart is te bereiken per mail voor informatie over orgonite, giften & workshops: orgonisleven@gmail.com.


De Parallelle samenleving

Vrijdag 7-5-2021 sprak ik met schrijver Peter Toonen en activist Tilasmi Frigge over de parallelle samenleving.
Peter heeft in 2018 zijn boek 'Opgesloten in een piramide' uitgebracht waarin hij beschrijft hoe 13.000 jaar misleiding en manipulatie ons wist te ketenen. Het is ook een interessante ontwikkeling dat sinds de corona-pandemie zijn boek weer veel wordt gelezen. Peter vertelt in de livestream waarom hij denkt dat zijn boek vorig jaar weer meer lezers wist aan te trekken. Naast zijn schrijverschap is Peter ook betrokken bij verschillende groepen in Nederland die zich bezig houden met het opbouwen van een parallelle samenleving. Ook schetst hij een beeld van de nieuwe wereld waar we ons naartoe bewegen.
Meer informatie over Peter lees je op zijn website: https://peter-toonen.nl/.
Tilasmi Frigge is naast activist ook clown en een bekendheid in de wereld van demonstraties in Nederland. Veel mensen zullen hem kennen van zijn YouTube-kanaal 'De Ommekeer' waar hij veel demonstraties live liet zien. Hij heeft jarenlang ervaring in het wonen en opzetten van communes in binnen- en buitenland. In de livestream vertelt Tilasmi over zijn persoonlijke ervaringen hiermee en zijn visie. Sinds kort werkt hij aan een website om mensen te informeren over de mogelijkheden om een parallelle samenleving op te bouwen.
Je kunt Tilasmi volgen op social media:

Zelfonderzoek

Vrijdag 30-4-2021 sprak ik Dennis Nelisse & Elze van Hamelen in de eerste NieuweTijd livestream.

Dennis heeft de afgelopen jaren veel gezocht naar onderwerpen die gerelateerd zijn aan gezondheid, wetenschap en filosofie. Ook geeft hij in dit programma advies aan mensen die in deze tijd "wakker worden". Elze geeft haar visie op de zoektocht naar betrouwbare informatie. Ze is zich al langere tijd bewust dat veel zaken anders worden gepresenteerd dan dat ze in werkelijkheid zijn.

Als transitieconsultant geeft ze workshops, schrijft ze voor het blad Gezond Verstand en maakt ze video's over maatschappelijke onderwerpen die actueel zijn.

 

Onlangs sprak ik Elze over haar werk als transitieconsultant in de NieuweTijd podcast. Hier zie je het volledige gesprek.

In deze podcast vertelt Dennis een persoonlijk verhaal over zijn vader met de ziekte Alzheimer en de zoektocht naar waarheid.