Radio Gletsjer in gesprek met schrijver Rients Hofstra

Rients Hofstra heeft zich de laatste jaren vooral verdiept in de Nederlandse politiek. Hij wijdde er een reeks boeken aan die hij de 'Pluchen Revolutie' noemt. Al jaren pleit Rients voor een alternatief staatsbestel omdat hij er van overtuigd is dat de politiek niet meer werkt zoals die nu is en dat deze zelfs ondemocratisch is geworden.

 

In de tweede try-out van Radio Gletsjer geeft Rients zijn visie op zijn staatsbestel en vragen podcasters Niels Lunsing & Merlyn van Dobben naar de praktische haalbaarheid.

Naast de passie die Rients heeft voor politiek heeft hij wel degelijk een spirituele kant. Rients vertelde dat hij een aantal

jaren geleden een UFO heeft gezien. 'Een lichtbol die boven in de lucht bleef hangen en met een gigantische snelheid weer verdween'. Het fenomeen graancirkels is voor Rients ook niet onbekend. Hij heeft een boek van Janet Ossebaard gelezen die zich daar jaren in verdiept heeft. Merlyn laat in de uitzending nog een foto zien van een graancirkel die vandaag (3-8-2021) is ontdekt in Engeland.

 

Van de politieke arena verschuift het gesprek naar gezondheid en onderwijs. Rients ziet duidelijk dat er belangen spelen vanuit de farmaceutische industrie en geeft een voorbeeld waarin hij een verhaal schetst van een bezoek aan de huisarts samen met zijn zoon.

Als voormalig leraar op de basisschool geeft Rients zijn visie op een nieuwsbericht waar Niels zich druk over maakte.

Een moeder zou naar de rechter zijn gestapt om ervoor te zorgen dat haar dochter alsnog naar de havo kan doorstromen in plaats van het vmbo. Volgens Rients is dit niet een tendens van de laatste tijd maar kwam dit twintig jaar geleden ook al voor toen hij nog voor de klas stond. Leerkrachten zijn veel beter in staat om te beoordelen wat een kind kan volgens Rients. Ouders denken bijvoorbeeld ook dat hun kind nooit iets verkeerd doet en altijd braaf in de klas zit.

 

Een mooi open gesprek met schrijver Rients Hofstra over politiek, onderwijs, spiritualiteit en gezondheidszorg.

Volg Radio Gletsjer de hele maand augustus doordeweeks van 12.00 tot 14.00 uur via YouTube! Kijk en doe gezellig mee in de chat.

Social media