De eerste Try-out van Radio Gletsjer!

De allereerste try-out van Radio Gletsjer was een goed voorbeeld van een geslaagde try-out. Eentje waarin wat mis mag gaan. De luisteraars die er vroeg bij waren hebben gemerkt dat de 1e livestream een echo opleverde waardoor Niels en Merlyn de stream moesten stopzetten.

 

Met een half uur vertraging ging Radio Gletsjer dan toch van start. Podcasters Merlyn van Dobben (De Interdimensionale Tolkshow) & Niels Lunsing (NieuweTijd Podcast) begonnen enthousiast met de toelichting van hun try-out uitzendingen.

Een spirituele radiozender die eerst een maand via YouTube is te vinden en daarna doorzet in een serieuze programmering met alleen audio. ‘Hoger bewustzijn. Diepere radio’, klinkt de slogan.

Niels en Merlyn geven hun visie op de vele aardbevingen, overstromingen en vulkaanuitbarstingen wereldwijd. Heeft het te maken met de turbulente tijd waarin we leven en is het een afspiegeling van de maatschappelijke onrust?

 

Later in de uitzending maken de heren een interessante stap naar een archeologische opgraving op een kasteelterrein in Oud Haerlem in Heemskerk, nieuws dat ook in het buitenland veel aandacht kreeg. Archeologe Nancy de Jong vertelt hoe ze bij deze unieke vondst zijn uitgekomen en wat dit betekent voor de huidige kijk op de geschiedenis van kastelen in Nederland. Ziehier het complete interview.

Naast het feit dat het zeer bijzonder is om oude kastelen te ontdekken in Nederland, beleefde Nancy zoals ze dat zelf verwoord ’een historische gebeurtenis’ waarbij ze even terug was in de tijd.

 

Tot slot praten de heren over een leuke manier om kijkers en luisteraars te betrekken in het programma. Een gezamenlijke meditatie kwam ter sprake, evenals het bespreken van elkaars dromen. Wanneer mensen meer openheid geven over elkaars dromen ontstaat er ongetwijfeld een heel ander gesprek s ’ochtends bij het koffieautomaat!

 

Elke werkdag is er een livestream vanaf 12.00 tot 14.00 uur. Hier ga je naar het YouTube-kanaal!

 

Social media