De ontwaakte mens

De ontwaakte mens

Onlangs sprak ik met Sandra Vogelaar over ontwaken. Mensen die ontwaakt zijn kijken anders naar de wereld waar zij zich in bevinden. Het is net alsof ze een totaal andere bril dragen dan het gros van de medemens. Is het gros dan zo druk bezig met slaapwandelen? Of is de zogenaamde ontwaakte mens een beetje doorgeslagen? Als niet-slaapwandelaar, durf ik wel te stellen dat de ontwaakte mens niet is doorgeslagen. Het verkeert in een onzekere en gedurfde positie ten opzichte van anderen. De zogehete nog niet ontwaakte mens. Vooral als het gaat om opinies van mensen die niet wakker zouden zijn, werkgevers en andere instanties waar je mee te maken hebt. Daar kom je dan mee in conflict, of in elk geval ontstaat er een verschil van inzicht omdat je het anders bent gaan zien. En wat zie je dan precies anders?

 

In het gesprek met Sandra kwam naar voren dat ze erachter is gekomen dat haar manier van leven niet meer de manier is. Er werd haar op jonge leeftijd vertelt dat het ontzettend belangrijk is om hard te werken, geld te verdienen en iets te moeten voorstellen in de maatschappij. Ze rondde drie hbo-studies af en was veel bezig met persoonlijke ontwikkeling. De persona (‘masker’ in Latijn) werd optimaal benut. Sandra werkte jarenlang keihard in de wereld van de communicatie bij grote instanties met serieuze opdrachten.Ze communiceerde met veel mensen, online en offline, maar weinig tot niet met zichzelf.  

 

Toen ze ooit bij een paragnost naar binnenstapte om juist diegene te ontmaskeren, werd Sandra zelf ontmaskerd. De paragnost wist dingen over Sandra die hij absoluut niet kon weten. Ze heeft tot op de dag van vandaag nog informatie op briefjes geschreven van die bewuste ontmoeting. Best confronterend, en de eerste aanzet om de verdieping te zoeken met een wereld waar ze zich voorheen nooit in zou begeven. De wereld van mysterie, een diepere waarheid en zelfs spiritualiteit. Zou dat echt bestaan of is dit alleen voor gekkies weggelegd? Door zelfonderzoek te doen kwam Sandra er snel achter dat ze ook met zichzelf kon communiceren. Niet met de buitenwereld, maar juist met de binnenwereld, de beweging naar binnen, naar zichzelf. Een dieper weten viel op zijn plaats waardoor ze met andere ogen de wereld ging zien.

 

Er vond in haar een verschuiving plaats, alsof het rookgordijn wegviel en ze wist te ontwaken uit een diepe winterslaap. Sandra kreeg juist veel inspiratie doordat ze op onderzoek uit ging, niet alleen naar zichzelf, maar ook naar hoe de buitenwereld nou echt werkt. En werkt het eigenlijk wel? Of ziet de wakkere mens misschien dat vrijheid alleen bestaat in relatieve zin? In de podcast vertelde Sandra dat ze in de nabije toekomst voorziet dat er een grotere groep mensen zal ontwaken. Dit zal grote gevolgen hebben, zodat mensen niet meer gaan leven om te werken, maar juist werken om te leven. De wederopstanding van de vrije mens. Voor mensen die dit onderwerp met argusogen aanschouwen, heeft ze een eerste tip: zet eens een tijdje de tv uit. Volg even geen nieuws meer en zie wat het met je doet. Dank voor de tip Sandra! Bij mij werkt het!