Technologie als leidraad

Technologie als leidraad

In een relatief kort tijdsbestek heb ik 3 podcasts opgenomen met Ruud van der Burg. Robotisering, Aritificial Intelligence en de veranderingen die organisaties op dit moment doormaken kwamen ter sprake. Het lijkt allemaal nog toekomstmuziek omdat het nog niet veel in het dagelijks leven lijkt voor te komen. Toch is dat niet helemaal waar! De robotisering is op dit moment niet heel zichtbaar maar in heel veel productiebedrijven zijn al robots aan het werk. En nu ze makkelijker met mensen gaan samenwerken groeit hun aantal sneller dan voorheen. En hoewel het nog even zal duren voordat robots ook in de zorg op grote schaal worden ingezet zijn er toch zorginstellingen die al een aantal jaren gebruik maken van zorgrobots in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Op dit moment alleen als aanvulling op het bestaande zorgaanbod.

 

Robot Phi 

Onlangs maakte ik zelf kennis met robot Phi tijdens het tech-event "Bright Day". Voor liefhebbers van gadgets en technologische ontwikkelingen een lust voor het oog. De robot die ik sprak kan iemand te woord staan wanneer je bijvoorbeeld verlegen zit om een praatje of kan jou adviseren om op tijd medicatie in te nemen. Echt mobiel is de robot niet, maar wel lief volgens één van de gebruikers.

 

Vertrouwen winnen

Ik merk dat er vaak nog lacherig over gedacht wordt wanneer het over robots gaat. Mensen kunnen het zich nog niet voorstellen hoe het is om met een robot samen te werken of staan bij voorbaat al negatief tegenover het idee. Natuurlijk heeft zo'n robot tijd nodig om vertrouwen te winnen van de mens door zich dienstbaar en nuttig op te stellen. Het zal nog veel moeten leren over hoe wij als mensen op een natuurlijke manier met elkaar omgaan, zodat de robot ook menselijke trekjes krijgt. Het zelflerende is de technologie die men kunstmatige intelligentie noemt (AI).

 

Zelfrijdende auto's

De zelfrijdende auto's van autofabrikant Tesla krijgen regelmatig een update die ervoor zorgt dat ze snel leren. Nieuwe vaardigheden (data) die andere zelfsturende auto's opdoen worden direct doorgestuurd naar het hoofdkantoor waar dit weer gedeeld kan worden met alle andere zelfrijdende auto's. Zo kan er op korte termijn veel vooruitgang worden geboekt.

Denk aan de veiligheid die het kan opleveren op de weg. In Europa vielen er vorig jaar nog 25.000 verkeersdoden, waarin menselijke fouten als te hard rijden, onder invloed rijden en afleiding als de belangrijkste oorzaken gelden. Als zelfrijdende auto's zo veilig worden dat ze ons zonder enig risico kunnen vervoeren kan dit in de toekomst veel ongelukken voorkomen.

(Bron:https://www.swov.nl/nieuws/terugdringen-aantal-verkeersdoden-stagneert-europa)

 

Samenwerking en creativiteit 

Naast veiligheid is er nog een belangrijk thema dat door technologie een verandering doormaakt. Werk! Ruud vertelde in de derde podcast heel mooi hoe we van uniformiteit nu naar een tijd gaan waarin samenwerking en creativiteit centraal staan. Denk aan de zorg waarin collega's via groepsapps veel sneller informatie verkrijgen over de werkvloer. Of in de bouw waar verschillende disciplines vaak naast elkaar bestaan met weinig communicatie en afstemming. Wanneer iemand bijvoorbeeld een nieuwe keuken laat zetten, is het handig wanneer alle disciplines met elkaar communiceren. Zo voorkom je misverstanden en krijgt de klant een veel beter afgewerkte keuken omdat overal rekening mee gehouden is. Je ziet op dit moment dat er nog veel bedrijven op de oude manier werken waar men nog erg werkt zonder deze afstemming. Een relatief kleine verandering kan veel opleveren.

 

Nieuwe mindset

Als nieuwsgierige podcaster kreeg ik van Ruud een positief verhaal te horen over de intrede van robots en zelflerende systemen. Geen beren op de weg of andere negativiteit over de toekomst kwamen terug in zijn verhaal waardoor het prettig is om naar te luisteren. Of het ook zo zal gaan? Ik hoop het vooral! Zelf hebben we ook een aandeel in deze transitie. Routineklusjes mogen we laten doen door robots of andere zelflerende systemen die dit veel nauwkeuriger kunnen en sneller. We mogen een nieuwe plaats innemen op de werkvloer, meer sturend als een supervisor die waakt over het proces en niet meer de man of vrouw aan de lopende band.

 

Een nieuwe mindset vraagt iets van de mens, maar zorgt er ook voor dat de schoolboekjes herschreven kunnen worden. Lopende band werk zal voorlopig blijven bestaan, maar wel zolang wij dat zelf willen. Een interessante tijd met veel veranderingen die misschien wel sneller ons leven zal veranderen dan wij op dit moment vermoeden.